Memurun umudu kırıldı

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007'de memur maaşlarına yapılacak artışı belirlemek için dün bir araya gelen hükümet ve sendikalar görüşmeden yine sonuçsuz ayrıldı. Sendikalar umutsuz, memur yine düşük zamma mahkum...

KAMU sendikaları ile iktidar arasında bir süredir süren memur maaş artışlarına ilişkin toplu görüşmelere yine son nokta konulamadı. Dün Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendirmek üzere bir araya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kamu İşveren Kurulu üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ve yetkili sendikaların temsilcileri yine anlaşamadı. Toplantıya bugün devam edilecek.

Eylem yapacağız

Tarafların, toplantı sonunda mutabakata varamamaları halinde, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusunda son kararı Bakanlar Kurulu verecek.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 'Toplu görüşme süresince masayı sabote etmeye çalışan, ciddiyetine gölge düşürmek isteyen hükümet, bugün de yerli yersiz açıklamalarla aynı oyunu sürdürmektedir' dedi. Türkiye Kamu-Sen olarak hukuken var olan haklarını sonuna uygulamakta kararlı olduklarını vurgulayan Akyıldız, görüşmeler sonunda mutabakat metni imzalanamazsa, uygulayacakları eylem süreci konusunda net olduklarını ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Uzlaştırma Kurulu kararlarının ardından umutlandıklarını belirterek, 'Ancak Sayın Şahin'in beyanatları memurların umutlanmaması gerektiğini göstermiştir. Toplantıya gelirken umutlarımızın yere düştüğünü maalesef gördük' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber